vrijdag 6 april 2012

6 april #Day 96 - A picture of your favorite movie
Ik vind Green zone echt een super mooie film. Het een oorlog film en dan denken de meeste mensen; bloed, geweld en wapens. Dat is ook waar maar daar gaat het in deze film niet om. Er zit echt een goed verhaal achter. En het is altijd leuk om naar Matt Damon te kijken. Echt een aanrader!

Hier een korte samenvatting van het verhaal van Wikipedia.
Een team Amerikaanse soldaten onder leiding van opperwachtmeester Roy Miller (Matt Damon) krijgt orders om op verschillende locaties in Irak de geheime productie van massavernietigingswapens bloot te leggen. Hij belandt met zijn mannen niettemin keer op keer op accommodaties waar geen enkel spoor hiervan te vinden is. Miller meldt daarom tijdens een vergadering dat de informatie die hem wordt gegeven onbetrouwbaar is en dat hij zijn vraagtekens zet bij de bron hiervan. Zijn meerderen willen hier niets van weten en maken hem duidelijk dat hij te doen heeft wat hem opgedragen wordt.
Miller wordt vervolgens in het geheim benaderd door CIA-agent Martin Brown (Brendan Gleeson). Die vertelt hem dat hij op de volgende locatie waar hij zal worden heengestuurd, ook niets zal vinden. Door het lezen van de artikelen van buitenlandcorrespondente Lawrie Dayne (Amy Ryan) komt hij erachter dat de anonieme bron naar de codenaam Magellan luistert, maar niemand schijnt te weten wie er achter die naam schuilgaat. Miller begint zich te realiseren dat hij met opzet valse informatie krijgt. Hij probeert er vervolgens achter te komen van wie die afkomstig is en met welk doel.


Liefs,  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!